Buscar

Het Kleurenmonster: Voorlezen

Actualizado: feb 19

In deze blog vind je suggesties voor voorlezen rondom het thema Het Kleurenmonster.Het kleurenmonsterAuteur: Anna Llenas

Illustrator: Anna Llenas

Uitgeverij: De Vier Windstreken

Prijs: €14,95

Je kunt het boek hier bestellen.


Samenvatting:

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven. Voor jonge kinderen zijn gevoelens vaak iets abstracts. Ze voelen van alles, maar kunnen dit niet onder woorden brengen. In dit boek worden de gevoelens uit elkaar gehaald en door middel van kleuren geduid. Ze krijgen elke een eigen potje. Zo is blijdschap geel, bang zwart, verdrietig blauw, boos is rood, kalmte is groen en verliefd roze.


Lessuggesties:


  • Wikkel van alle kleuren die in het boek voorkomen een draad om een pluche of geplastificeerd kleurenmonster en verstop het monster met het boek ergens in de klas. Maak de gele draad iets langer en maak met het uiteinde een spoor van het monster naar de kring. Volg deze samen met de kinderen en ontdek zo het monster en het boek.

  • Maak een verhaallijn van ca. 4-7 afbeeldingen of materialen die in het boek voorkomen. Benoem de voorwerpen en laat de kinderen ze in de goede volgorde leggen. Daarna wordt er gekeken of het kind m.b.v. deze attributen ( in goede volgorde) het verhaal kan navertellen. Afhankelijk van het kind en de groep kan het aantal attributen uitgebreid worden en kan het verhaal gedetailleerder omschreven worden.


Bespreek het boek met Wie-Wat-Waar kaarten na.

Je kunt de Wie-Wat-Waar kaarten hier downloaden.


Van het boek is ook een pop-up versie.


Verder zijn er ook poppen te koop van alle Kleurenmonsters. Je kunt ze hier bestellen.


Ik heb zelf gehaakte Kleurenmonsters, maar je kunt ze natuurlijk ook van stof, vilt of washandjes maken. Voorbeelden vind je hier. Een haakpatroon vind je op Troetelsenzo.

Je kunt ze natuurlijk ook van vilt maken.Het boek is overigens ook al eerder uitgegeven met de titel: De kleur van emoties.Onder het tabblad geletterdheid op deze website vind je meer achtergrondinformatie over (interactief) voorlezen bij kleuters. Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!


425 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

© 2020 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com