Buscar

Het Kleurenmonster: Buitenspel

Actualizado: feb 21

In deze blog geef ik je suggesties voor activiteiten tijdens het buitenspel bij het thema Het Kleurenmonster.Activiteiten met stoepkrijt


  • Laat de kinderen Kleurenmonsters tekenen met stoepkrijt.

  • Teken Kleurenmonsters op de stoep. Ga een stukje van de Kleurenmonsters vandaan staan en mik iets richting de cirkels. Lukt het om het voorwerp ín een Kleurenmonster te gooien? Schrijf er ook cijfers in. Hoeveel punten hebben de kinderen gehaald?

  • Schrijf getallen in Kleurenmonsters van stoepkrijt en laat het kind ernaar rennen, springen, huppelen, hinkelen.

  • 3-Kleurenmonsters-op-een-rij: Maak met stoepkrijt een veld van 3 x 3 stoeptegels. Geef twee kinderen vijf afbeeldingen van Kleurenmonsters, elk in een andere kleur. Om de beurt legt een pittenzakje op een tegel. Wie heeft de eerste drie zakjes horizontaal of verticaal op een rij?

Activiteiten met een bal


  • Verander flessen in Kleurenmonsters. Zet een aantal flessen op een rij en rol er met een bal naar. Hoeveel vallen er om?

Activiteiten met zand


  • Laat de kinderen met stokken kleurenmonsters in het zand tekenen.

  • Laat de kinderen een Kleurenmonster van zand maken.

Activiteiten met water


  • Verander flessen in Kleurenmonsters en vul ze met water. Iedere speler krijgt een fles en zet deze op de stoep of het gazon. Speel flessenvoetbal en probeer elkaars monster met een bal omver te schoppen. Bewaak je monster goed! Valt je Kleurenmonster, zet hem dan zo snel mogelijk weer recht. Is al het water uit je fles gelopen? Dan heb je verloren.

Activiteiten met sneeuw


  • Laat de kinderen een Kleurenmonster-sneeuwpop maken.

Overige activiteiten


  • Rijm je rot: Hang gekleurde vouwbladen met wasknijpers verspreid over de speelplaats op. Bespreek eerst welke kleuren er hangen. Roep nu een woord dat rijmt op een van de kleuren. De kinderen rennen nu zo snel mogelijk naar een van deze kleuren. Maak het eventueel moeilijker door het rijmwoord te verstoppen in een zin, zoals: 'Op de boerderij is een pauw'...de kinderen moeten dan naar blauw rennen. Herhaal dit spel een aantal keer. Is de ruimte te klein? Verdeel de groep dan in kleinere groepjes. De rest blijft dan even staan.


Onder het tabblad motoriek op deze website vind je meer achtergrondinformatie over de motorische ontwikkeling en buitenspel bij/met kleuters.

Kijk voor meer suggesties ook eens op mijn Pinterest

Heb je zelf ook nog leuke suggesties? Laat dan een reactie achter!761 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

© 2020 by juf Angelique. This website has been designed using resources from Freepik.com